tiistai 2. helmikuuta 2021

Pakkasen puremat

Nyt oli lievää ketutusta ilmassa. Autotallin ilmalämpöpumppu jäätyi ja lopetti lämmittämisen. Huomasin sen tietysti pakkasten alettua.
Siinäpä oli hommaa saada se sulatettua. Lämmintä vettä ja auton lämpöpuhallin. Pari päivää meni siinä hommassa. Jännityksellä pistin taas myllyn pyörimään ja jippii, sehän toimi.
Hankalinta oli saada talli lämpimäksi, niin lämpimäksi, että laite toimisi normaalisti. Laite ottaa sulatuslämmön sisältä eli lämmintä ilmaa.
Onneksi pakkaset oli hetken tauolla.
Suurin hatmi on tietysti japaninvaahterat, ne on varmaan mennyttä. Oöin onneksi kastellut kaikki ennen pumpun lakkoa. Toivotasn, että osa kasveista toipuisi.
Verililjapuut on ainakin entisiä.
Pidetään peukkuja, että ihmeitä tapahtuisi.

3 kommenttia:

 1. Tänä talvena oli kyllä aika hurjat pakkaset! Olenkin miettinyt kuinka helposti nuo ilmalämpöpumput jäätyy, meillä on nimittäin sellainen harkinnassa täällä Laukaalla. Ikävää jos japaninvaahterat ei selvinneet pakkasista, mutta toivotaan kuitenkin vielä, että ne toipuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninvaahterat selvisivät pakkasesta ja tekevät uutta kasvustoa, onneksi! Ilmalämpöpumpun jäätyminen oli oma moka. Korjaaja neuvoi kuinka se ei jäädy. Pumppu oli valmiina kun muutettiin. Olisi pitänyt perehtyä paremmin sen sielunmaisemaan. Nyt toimii!

   Poista
 2. Tuli itsekin opittua kantapään kautta täällä Lahdessa, että kannattaa tutustua talon laitteiston huoltoon ja toimintaan. Muutimme talvella omakotitaloon. Autotallissa myös ilmalämpöpumppu mikä tietenkin lopetti toimintansa pakkasten tultua. Onneksi mieheni ymmärsi enemmän laitteesta ja sai pumpun sulatettua. Hän käytti myös lämmintä vettä ja lämpöpuhallinta. Oli siinä kyllä työtä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.