perjantai 19. helmikuuta 2021

Pakkasen puremat osa 2


Kävin autotallissa pällistelemässä ilmalämpöpumppua. Pakkasta on ollut reippaanlaisesti ja pieni pelko koko ajan, että mylly jäätyy taas.
Ilokseni huomasin paleltuneitten kasvien heränneen henkiin.
Patiökärhö on tehnyt valtavasti uutta versoa. Piti kyllä hetken miettiä mikä kasvi siinä ruukussa viime kesänä kasvoi. Äkkiä ne unohtaa. Pääasia on että se on tosi hengissä, vielä.
Japaninvaahteratkin on tehnyt uutta kasvua, mitä pidän ihmeenä. Pakkasta oli kuitenkin niin paljon. Olen niin onnellinen niitten selviytymisestä.
Muratit on vähän nyreissään, samoin lankaköynnökset. Saas nähdä kuinka niitten käy.
Verenpisarat näytti ihan hengettömiltä. Verililjapuut on myös menetetty. 
Pääasia oli nuo japaninvaahterat, että ovat selvinneet. Onhan tässä vielä aikaa mokata. Nyt vaan vähän kastelua ja kevyttä lannoitusta.
Jippii, kevät tulee😁

2 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä kasveja, erityisesti tuo patiokärhö! Mekin olemme hieman harkinneet ilmalämpöpumppua autotalliin täällä Lahdessa. Oletteko olleet siihen tyytyväisiä ja mites tosiaan näin pakkasilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmalämpöpumppu oli olemassa jo kun muutettiin. Aiempaa kokemusta ei ollut ja siksi se jäätyikin. Korjaaja sanoi, että kovilla pakkasilla ylläpitolämmön täytyy olla 16-18 astetta. Tällöin se ottaa sulatuslämmön sisältä. No meillä se oli säädetty 10 asteeseen. Jäätyihän se. Onneksi saatiin se sulaksi lämpimällä vedellä ja puhaltimella. Nyt toimii taas moitteetta (kop, kop, koputan puuta). Aika vanha laite se jo on, mutta korjaajan mukaan ei vielä kannata vaihtaa. Pumput on kehittynyt huimaa vauhtia vuosien aikana.
   Suosittelen siis. Sähkönkulutus on todella pientä.

   Poista

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.