maanantai 10. helmikuuta 2014

Koirakarkulaisia

Onneksi omat koirat ovat pysyneet tontilla!
Ahdistaa, kun facebookissa jaetaan karanneitten koirien kuvia ja toivotaan havaintoja. Fb on tietenkin hyvä paikka saada kuvaa nopeasti jakoon. Ahdistaa lähinnä se, mikä tuska omistajalla karvakorvastaan on!
Kannattaa ilmoittaa koira kadonneitten koirien sivustoille, joita on useampia. Ja tietenkin poliisille.
Olen kerran ottanut mökin pihasta talteen eksyneen koiran. Silloin oli myöhäinen ilta ja huushollissa kaksi koiraa, oli mahdotonta pitää se yön yli meillä. Soitin löytöeläintarhalle ja lupasivat tulla heti hakemaan. Hyvää palvelua! Tottakai omistaja joutuu maksamaan kaikki kulut. Soitin perään ja varmistin haukun päässeen kotiin, oli haettu, tosin pitkin hampain. Tarhan omistaja sanoi, jos sama koira eksyy vielä meille, pitäkää se. Oli kuulemma todella hankala koiranomistaja. Onhan niitä kaikenmaailman kusipäitä.
Valitettavasti tai onneksi koiraa ei enää näkynyt.

Mietinkin sitä, minkälaisessa tilanteessa koira pääsee karkuun. Pidetäänkö vapaana ja luullaan, että rekku tulee kutsusta takaisin. Vai pääseekö remmistä irti vai mikä ihme on, että niinkin paljon niitä katoamisilmoituksia on.
Omat koirat on aina lenkillä remmissä ja piha on aidattu niin hyvin, ettei pääse yli, ali eikä läpi.
Toivottavasti moni löytää kotiinsa, mutta niistähän ei sitten kukaan ilmoitakaan. Kannattaisi, lieventäisi ainakin meikäläisen ahdistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.