maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ranskantulikukka
Tämä on yksi lempiperennoistani. Ranskantulikukka, Verbascum chaixii Álbum`. Ainoa murhe on sen hurja leviäminen. Nytkin sitä kasvaa kaikkialla muualla, kuin siellä mihin sen alunperin istutin.
Hyvä puoli on se, että siementaimet ovat suurikokoisia, joten ne on helppo nyppiä pois.


Kasvaa yli metrin korkeaksi ja on vaatimaton kasvualustan suhteen. Puolivarjo tai aurinkoinen kasvupaikka.
Leviää hyvin tai paremminkin, erittäin hyvin.

6 kommenttia:

 1. Löysin tämän sivun hakusanalla ranskantulikukka, olen tilannut siemeniä tänä vuonna ja aion kokeilla kasvatusta. Näin tätä jossain puutarhalehdessä kerran ja ihastuin ikihyviksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vaan, sille kun antaa pikkusormen, se vie koko puutarhurin! Ihana, mutta kuten sanottu, kova leviämään.

   Poista
 2. Onpas jännä miten sinulla levinnyt noin. Itsellä on ollut nyt kolme tai neljä kesää muutama kasvi samassa penkissä, enkä ole koskaan nähnyt yhtään tainta missään. Leikkaan kyllä heti pois kukkineet kukkavarret. Jospa siinä selitys.
  Ranskantulikukka on myös oma lempparini, yksi niistä. Ostin nyt punakukkaisen tarhatulikukan, kun oli niin söötti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se salaisuus eli ei päästä kasvia siementämään. Nyt se kukkii niin hurmaavasti, ja sitä on aika paljon...Jos vaan kerkiän, leikkelen kukinnot pois tai annan vaan levitä. Olen jakanut siementaimia kaikille halukkaille, tosin varoitusten kera.

   Poista
 3. Hei, minäkin olen ihastunut tuohon ranskantulikukkaan, tosin ihan vain kuvien perusteella, kun en ole koskaan nähnyt missään. Aion yrittää taimia löytää jostain päin maata taimitarhalta. Ihana on myös sinulla tuossa isossa kuvassa blogisi etusivulla kukkiva herkkä kasvi seinällä ruukussa. Mikä se on? Ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskantulikukka on ihana! Taimia on yllättävän vähän tarjolla. Sehän leviää siementämällä aika hurjasti! Niitä kyllä löytyy...

   Etusivun kukka on poutapilvi, Euphorbia hypericifolia. Helppo, puolivarjon amppelikukka.

   Poista

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.