perjantai 22. elokuuta 2014

Ruokaa Gordonin ohjeilla

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CDUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.gordonramsay.com%2F&ei=Tnn3U5rUEcSk4gTJxIGYBA&usg=AFQjCNF0aWJR7PYY05aIo9toCdDL4ASJ4g&sig2=gOYRCHnpLAS18gB3SvA7vw

Tänään tein pitkästä aikaa uutta ruokaa ja melkein ohjeen mukaan.
Vuorossa oli Gordon Ramsayn tomaatti-anjovis-chilipasta.

400 g spagettia tai muuta pastaa
oliiviöljyä
valkosipulia maun mukaan, eli paljon
chiliä
50 g anjovisfileitä
200 g mustia oliiveja viipaleina
3 rkl kapriksia
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
suolaa ja mustapippuria

Öljyssä haudutellaan valkosipulit, chili ja anjovikset. Sekaan tomaatit, kaprikset ja oliivit. Mausteet ja haudutus.
Tarjoillaan pastan kera. Spagettia piti olla, mutta kastike meni pennepastan kera. Toimi sekin.

Ainahan joku menee mönkään, joten kauppaan unohtui kirsikkatomaatit. Onneksi kaapista löytyy aina tomaattimurskaa, joten vähän meni ohje uusiksi.
Oli todella hyvää, vaikka murskalla ohje meni aika erilaiseksi kuin piti, mutta maku oli taivaallinen.

En ole ollenkaan mikään kasvissyöjä, tai olen lihansyöjä, joka syö myös kasviksia. Harvemmin tulee tehtyä ruokaa ilman lihaa. Tätä ohjetta voisi säveltää laittamalla sekaan vaikka kinkkua tai tonnikalaa.

Valokuvaa sapuskasta en huomannut ottaa, meni niin nopsaan ääntä kohti!
Nykyään kun kaikki on netissä, kirjojen, ainakin ruokakirjojen osto on meikäläiseltä vähentynyt huomattavasti. Luulen kuitenkin ostavani tämän opuksen, mikäli muut ohjeet ovat yhtä simppeleitä.

Ohje on kirjassa

Gordon Ramsay
Kokkauksen taito
readme.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.