keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Myrkkyä!

Rikkaruohoja kitkiessäni, mietiskelin keskustelua glyfosaatista. Se on julistettu suureksi viholliseksi, voihan se ollakin. Totuus on vaan se, että sillä kun käsittelee alueen, se kerta riittää. Ymmärrän, että kaikkialla glyfosaattia ei voi käyttää.

Olen glyfosaatin ohella käyttänyt myös Nekon Rikkatorjuntaa. Hyvä tuote, tulos eli rikkakasvien nyykähtäminen näkyy pian, toisin kuin glyfosaattivalmisteilla. Ainoa murhe on tietenkin se, että etikkamömmöillä joutuu alueen käsittelemään moneen kertaan. Helpommalla pääsee tietenkin kun nyppii kerran kunnolla. Vaikka se juurikin nyppii!

Tämän vihaamani rikkaruohokärsimyksen vuoksi suosin tiiviitä istutuksia ja maanpeittokasveja.


4 kommenttia:

  1. Toimiiko neko maasta käsin,vai lehdiltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etikka polttaa nopeasti maanpäällisen osan, mutta aika äkkiä sieltä maasta uutta kasvua pukkaa. Eli vaikuttaa siis lehtien kautta.

      Poista
  2. Oletko muuten kokeillut kitkemisessä niitä hyviä kitkemispäiviä, kuun mukaan? Itse olen todennut ne suureksi avuksi, enkä ole ainoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä kokeillut, vaikka tiedossa onkin kuunkierron aikana tehtävät puutarhahommat. Pitäisi olla kunnon kuukalenteri. Semmoisia kyllä on, mutta en ole saanut hankituksi.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.