lauantai 14. syyskuuta 2013

Kukkasipuleita-sipulikukkia

Taas on aika himoita kukkasipuleita, mutta on hiukan liian lämmin istutuskeli. Hetken jos vielä malttaisi!
Joka vuosi päätän olla istuttamatta tulppaaneja, mutta nytkin ostin ihania kerrattuja vaaleanpunaisia. Ainoa harmitus tulppaaneissa on, että ne kukkivat kunnolla vain ensimmäisenä keväänä. Tarkoitan kaikkia erikoislajikkeita, maatiaislajikkeet ovat kovia kukkimaan, mutta ovat vähän tylsiä.

Sipulit pitäisi (kannattaisi) nostaa tuleentumisen jälkeen ylös ja talvettaa, mutta kuka sellaiseen hommaan ryhtyy. En ainakaan minä. Toisaalta, jos on joku ihana lajike, mitä ei ehkä saa enää, sipulit kannattaa nostaa ylös. Silloin varmistaa jokavuotisen upean kukinnan. Siihen hommaan on oivallinen ratkaisu, istutuskori. Silloin muistaa misä on mitäkin ja kori on helppo nostaa maasta. Riippuen korista, myyrät eivät pääse nikertämään sipuleita.


Narsissit eivät kuulu lempikukkiini, mutta myyrät ei koske niitten sipuleihin. Ne myöskin kukkivat ahkerasti joka vuosi. Väriskaala on vaan aika suppea. Keltainen, varsinkin kirkas keltainen, ei kuulu lempiväreihini, mutta pakko antaa myönnytyksiä... Kuvan narsku on ihan ok. Kermankeltainen väri on saanut luvan tulla puutarhaani:) Tänä vuonna lisäsin pihaan valkoisia kerrattuja, toivottavasti keväällä on kuvasatoa.

Rakastan sipulikukkia, liljoja, helmililjoja, koiranhampaita, alastonimpejä ym.
Laitan myös sinisiä hyasinttejä. On metka tunne tuoksutella sinttejä keväällä, tuoksuhan kuuluu vahvasti jouluun! Ihana tuoksu!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.