keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Padallinen leipää! Pataleipää!

Vähän enemmän väriä pintaan seuraavalla kerralla!
Pitkästä aika tein pataleipää. Olin jo unohtanut kuinka simppeli herkku se onkaan!

Ohjeita pataleipään on netti pullollaan, mutta olen saanut seuraavan ohjeen joskus joltain. Jauhoiksi voi käyttää ihan mitä kaapista löytyy.
 Ainoa asia minkä kanssa olen taistellut on suolan määrä.

Ohjeen mukaan suolaa tulee 1,5 rkl, mikä oli liikaa minun makuuni, muttei isännän.
Seuraavan kerran laitoin vajaan ruokalusikallisen, mikä olikin jo huomattavasti parempi määrä.

Suolaton ruoka, saati leipä on kammottavaa, sen verran vanhanliiton ihminen olen. Kukin tyylillään.

Pataleipä

7 desiä vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
suolaa maun mukaan
4 dl lämmintä vettä

Kaikki sekaisin ja taikina nousemaan 12-24 tunniksi.
Taikina kipataan jauhotetulle pöydälle ja käännellään reunoja muutamia kertoja.
Valurautapata uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen. Taikinaklöntti pataan ja kansi päälle ja uuniin puoleksi tunniksi. Sitten kansi pois ja vartti vielä, että kuori tummenee.

Se on siinä! Kannattaa antaa hieman jäähtyä ennenkuin leikkaa, käy hieman helpommin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.