torstai 12. helmikuuta 2015

Munakasrulla

Taas tulee ruokaohjeita, mutta pihassa ei ole mitään puuhaa, muuta kuin lumityöt. Niitä en laske pihatöiksi!

Niinpä syödään sitten.

Munakasrulla

taikina

  • 4 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • tomaattipyrettä
Uunipellille ja uuniin 225 astetta, kunnes on pullistunut ja kauniin värinen. Komistus kumotaan leivinpaperin päälle, johon sitten levitetään

täyte
  • kinkkusuikaleita pussi
  • meetvurstia, oli jäänyt jämiä
  • iso purjo
  • tuorejuustoa iso purkki
  • juustoraastetta puoli pussia
  • mustapippuria
täytteen ainekset pannulle öljyyn, että pehmenevät hieman.

Sitten vaan kääritään niinkuin kääretorttu ja annetaan tekeytyä tovi.

Olen kokeillut monia taikinaohjeita, niitähän on netti pullollaan. Tämä versio on vaan tuntunut omaan suuhun parhaalta, ei ole liikaa jauhoja.

Olen myös tehnyt ohrajauhoista, aina kun ei ole vehnäjauhoja. En ole mikään jauhopeukalo...
Samoin maitotilanne vaihtelee, eli rasvaton maitokin käy hienosti. Kermasta puhumattakaan!

Täytteitä voi säveltää vaikka kuinka, kunhan muistaa, ettei laita liikaa täytettä, on hankala rullata. Semmoinen parin sentin kerros on passeli. Myös se, ettei ole liian valuvaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! Palaathan uudelleen.